Tarihi Belvedere Kolonları - Odessa Gezi Rehberi

Odessa Gezi Rehberi - Odessa Tanıtım

Karadenizin incisi Ukrayna şehirlerinin en güzeli Odessa şehri ile ilgili gezi rehberi, kültür turizmi, konaklama, danışmanlık alanlarında ücretsiz bilgi kaynağı

12 Şubat 2020 Çarşamba

Tarihi Belvedere Kolonları

Tarihi Belvedere Kolonları

Tarihi Belvedere Kolonları Odessa’nın merkezi iki noktası olan Potemkin Merdivenleri ve Odessa Limanı arasında yer alıyor. Yapılışı XIX. Yy.’a dayanan kolonlar ‘Helenistik Mimari’ özelliği taşıyor. Etrafındaki öteki önemli mekanlar sayesinde kalabalığın yoğunlaştığı alanlardan bir tanesi olan Belvedere Kolonları özellikle fotoğraf çekilmek için tercih ediliyor.

Odessa’nın diğer bölgelerine kıyasla birazcık daha sakin konumda yer alan Tarihi Odessa Belvedere Kolonları turlar kapsamında da çoğu zaman dinlenme alanı olarak tercih ediliyor. Çevresinde herhangi bir izahat olmadığı için kolonların ne olduğu ne amaçla yapıldığı pek anlaşılmıyor.

Odessa Tarihi Belvedere Kolonları meşhur Primorsky Bulvarı sonundaki Vorontsov Sarayı’nın tam karşısında yer ediniyor. Belvedere Kolonları’na dair farklı bir hikâye bulunmasa da sarayın tam karşısında yer alması, Eski Yunan dönemi’nden kalma havasındaki mimarisi yardımıyla ilgi çekici hale gelmiş. Belvedere Kolonları ve Vorontsov Sarayı aynı dönemde inşa edilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder